2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Demetevler mahallesinde kâin sorunletmeme İtfaaiye müfredatına mutabık şekilde yangın cıkış bapsı yapılması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yangın en cafcaflı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, sima tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör altında tutulması hayati önem taşımaktadır.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, hariça esaslı oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu düzen sayesinde kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Yangın bapsı ivedili çıkış derunin kullanılacaksa o dem muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın kapısı son aşama ciddi bir öneme sahiptir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en cesim yararı esrar sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi Yangın kapısı istanbul geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya saika vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Olası yangın veya herhangi bir muhatara yerinde binayı gücük sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları örgülmaktadır.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) esas amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki kötü, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların vesair katlara intikalini engellemek yahut kabil evetğu denli geciktirmektir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu tavır uğruluk vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Report this wiki page